Acar: Fler och fler kommer att hängas ut

Det kriminella nätverket Original Gangsters har tagit över en sajt som hänger ut sexbrottslingar.


Han har flytt landet. Men organisationen växer. För ett tag sedan startade man Original Inkasso och i dag blev det klart att Denho Acar och hans Original Gangsters tar över den kontroversiella sajten Kriminellt.com som dagligen hänger ut sexbrottslingar. Kriminellt startades i oktober i år och var ett privat initiativ från fyra föräldrar som ville skydda sina barn från övergrepp. De tidigare ägarna har under december haft problem med hackare och sägs nu ha övertalat OG att ta över driften.

När Nyheter24 får tag på Denho Acar befinner han sig i Turkiet från var han har bossat över organisationen de senaste åren. Han vill inte gå in på detaljer kring övertagandet av sajten från de tidigare ägarna, men kan säga så mycket att han känner ett ansvar gentemot det svenska folket.

Känns det inte som att ni hycklar när ni kallar er själva för yrkeskriminella samtidigt som ni hänger ut andra likasinnade?

– Nej inte alls, det vi gör och det dem gör är helt olika saker. Vi skadar inte kvinnor eller barn. Det här handlar om moral, heder och stolthet, säger Denho Acar till Nyheter24.

Det låter som dubbelmoral. Kan du förklara vad du menar?

–När vi till exempel rånar en kvinna med en AK-47:a är det inget personligt mot den personen. När en sexbrottsling gör sitt blir det en helt annan sak.

Kommer ni att hänga ut fler personer nu när ni driver sajten?

– Absolut, vi ska öka flödet på antal nyheter. Fler och fler kommer att hängas ut. Vi känner att det är vårt ansvar att göra det.

Hur menar du då?

– Det finns många som skadas utan att det händer någonting. Här kan vi göra folk medvetna om vem som har gjort vad.

Var det ni eller sajtens tidigare ägare som kom med förslaget?

– Det vill jag inte kommentera, men jag kan säga så mycket som att det var ömsesidigt.

Kommer ni att öka medieutrymmet för sajten?

– Nej, vi kommer inte att göra någon reklam. Men kriminellt.com kommer att bli välkänd.

Handlar övertagandet om att tjäna pengar?

– Nej, som jag sa tidigare, det handlar om ett ansvar vi har att hänga ut omoraliska kriminella personer för att på så sätt informera det svenska folket, säger Acar innan han avslutar samtalet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!