Söndag 18 Apr
Stockholm

Original Gangsters hänger ut sexbrottslingar

OG-ledaren Denho Acar tar över sajten Kriminellt - vill göra samhällstjänst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Original Gangsters ska jaga kriminella. Nu tar nätverket över sajten Kriminellt, som hänger ut sexbrottslingar. De förra ägarna, som utsatts för hackattacker och hot, fick ta till nödlösningen för att rädda sajten: avtal med superkriminella.

– Bara för att vi är yrkeskriminella innebär det inte att vi inte har någon moral, säger Denho Acar, ledare för Original Gangsters, till Crimenews.se.

Sajten Kriminellt startades i oktober i år och var ett privat initiativ från fyra föräldrar. Efter att ha trampat på samhällets falluckor ansåg de att alla hade rätt att veta var sexbrottslingar bor för att kunna skydda sina barn från övergrepp. Sajtägarna har under december hotats flera gånger och tvingas nu lämna över sajten till OG, som vill göra frivillig samhällstjänst.

– Vi vill göra en samhällstjänst, det här har inget med pengar att göra, säger Denho Acar.

Han erkänner att det kan uppfattas som dubbelmoral att Original Gangsters övertar en verksamhet som hänger ut dömda människor.

– Det kanske man kan tycka, men bara för att vi är yrkeskriminella så innebär det inte att vi inte har någon moral. Vi tar avstånd från allt våld mot kvinnor och barn, säger Dano Acar, säger han till Crimenews.se.

Han säger att det inte finns någon i deras organisation som har begått brott mot kvinnor eller barn och om det visar sig att de har gjort ett sådant brott får de sparken.

Acar vill inte kommentera om Original Gangsters har betalat för sajten, men han intygar att den ska drivas som tidigare.

– De nya ägarna har helt andra resurser och kan dessutom på ett mer öppet sätt publicera domar än vad vi har kunnat/vågat, skriver de tidigare ägarna på Kriminellt, där förklarar de också varför de valt att lämna över sajten.

I mitten av december hade sajten, enligt de gamla ägarna, mellan 1 000 och 1 500 unika besökare per dag. Datainspektionen planerade innan jul att inleda en granskning mot sajten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela