Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Höglund: "Bildt är farlig"

Nyheter | 23/09/2008 19:33

Hon passade sig för utrikesministern som politisk reporter på SVT.

Som mångårig medarbetare och politisk reporter på Sveriges Television vet Elisabet Höglund hur det är att handskas med utrikesminister Carl Bildt (m). I en debattartikel på PM Nilssons och Leo Lagercrantz debattsajt Newsmill går hon till hårt angrepp på Bildt och varnar journalister för mannen.

Höglund skriver att Bildt är ett levande hot mot journalisternas förmåga att behålla sin integritet och självständighet:

"Under mina år som politisk reporter på SVT intalade jag mig varje dag jag skulle träffa Carl Bildt att se till att inte komma för "nära" honom. "Håll avståndet, Elisabet. Annars slukar han dig med hull och hår", viskade jag till mig själv inför varje möte med Bildt. '"Håll huvudet kallt. Släpp honom inte inpå dig. Då kan det gå riktigt illa.'"

Höglund gör utspelet mot bakgrund av Carl Bildts senaste bråk med SVT Rapport, som i efterhand fick be om ursäkt för att ha dragit felaktiga slutsatser av ett uttalande som utrikesministern gjorde om FRA och underrättelsearbete med diktaturer.

Skrivet av: