Tisdag 30 Nov
Stockholm

14-åring sätter skräck i Linköping

Som tolvåring begick han sitt första kända villainbrott. I dag är pojken 14 år - och nu misstänks han för hela 48 grova brott i Linköping, som sexuellt ofredande och misshandel. Pojken är ännu inte straffmyndig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som tolvåring begick han sitt första kända villainbrott. I dag är pojken 14 år - och misstänks för en lång rad brott. Bland annat sexuellt ofredande, hot mot vittnen i en rättegång och flera misshandelsfall. Totalt misstänks han för 48 grova brott i Linköping, skriver Östgöta Correspondenten.

Pojken, som ännu inte är straffmyndig och därmed inte får utredas av polisen, misstänks även för att ha varit delaktig i en misshandel mot elithockeyspelaren Dennis Bozic i Linköping.

Hans vanligaste rånmetod är enligt närpolisen att han går fram till någon på stan och kräver att få se personens mobiltelefon. Sedan tar han den - och går därifrån.

– Vi slog larm till socialtjänsten för ett år sedan. Men det händer inte tillräckligt, säger Sofia Larsson vid närpolisen.

Niklas Borg, (M) ordförande i socialnämnden säger att det säkert finns "anledning för socialkontoret att vara självkritiskt".

Socialtkontorets avdelningschef Eva Pettersson vill inte kommenterar inte pojkens fall generellt utan hänvisar till sekretesslagen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela