Arbetslösa söker inte jobb

Var femte arbetslös som säger till Arbetsförmedlingen de sökt jobb ljuger i själva verket. Det visar stickprovskontroller. Arbetsförmedlingen vill nu skärpa kontrollen av att de som får a-kassa verkligen söker jobb.


Var femte arbetslös som säger till Arbetsförmedlingen de sökt jobb ljuger i själva verket. Det visar stickprovskontroller som Arbetsförmedlingen gjort på sex platser, rapporterar Ekot.

– Kontrollen av att de som får a-kassa verkligen söker jobb bör skärpas, tycker Leif Tallskog, chef för arbetslöshetsförsäkringen på Arbetsförmedlingen.

Han anser att stickprovskontroller bör införas över hela landet, men något formellt beslut har inte fattats.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ukraina: Ryskt fartyg vid Krim träffat

Börsen mot svag öppning nedåt

Det pekar svagt nedåt i terminshandeln på IG Markets inför tisdagens öppning på Stockholmsbörsen. Det ligger i linje med utvecklingen på börserna i Frankfurt och London.

Stort bakslag för Iphone-försäljningen i Kina

Försäljningen av Apples Iphone-mobiler föll med 24 procent under årets första sex veckor jämfört motsvarande period i fjol, enligt analysföretaget Counterpoint Research. Därmed sjönk Iphone till plats fyra på den kinesiska marknaden när det gäller så kallade smarta mobiltelefoner.

Över 800 avrättades i Iran i fjol

Iran avrättade 834 människor under 2023. Det är den högsta siffran sedan 2015, visar en färsk rapport. Under året genomfördes 43 procent fler avrättningar jämfört med 2022.

Morgonens nyheter 5 mars

Här är morgonens nyheter i korthet.

Rekordmånga ringer 112: "Oro i samhället"

Förra året fick SOS Alarm fler samtal till 112 än någonsin tidigare. Trots det lyckades man minska svarstiderna. Vi har en bättre förmåga att hantera det nu, säger Douglas Norström, pressansvarig vid SOS Alarm.