Svar i Carolinfall om två veckor

Det rättsmedicinska yttrandet gällande den misstänkte mördaren är färdigt i slutet av januari.


GÄLLIVARE. I slutet av januari kommer det rättsmedicinska yttrandet gällande den 51-årige mannen, misstänks för mordet på Carolin Stenvall, att bli klart. Detta gäller också den tekniska utredningen, vilket innebär att åtal inte kommer att väckas förrän tidigast i mitten av februari.

Den rättspsykiatriska kliniken har fått anstånd med sitt yttrande till den 20 januari. Enligt ett pressmeddelande från polis och åklagare kommer deras utlåtande med all sannolikhet att omfattas av sekretess, med undantag för slutsatsen.

"När underlagen inkommer ska innehållet gås igenom och analyseras av åklagare. Därefter kommer ytterligare förhör att hållas med den misstänkte. Innan så skett kommer innehållet inte att offentliggöras eller kommenteras" står det i pressmeddelandet, enligt Kuriren.

Förundersökningen kommer att avslutas om man anser att svaren från rättsmedicin och SKL inte innebär att fallet måste utredas vidare. Den misstänkte kommer att informeras om resultatet, och först då kommer ett beslut i åtalsfrågan att fattas. Rättegången kommer att hållas i Gällivare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.