Carolins familj vill ha skadestånd

- 19/11/2008, 21:22 -

Den mördade Carolin Stenvalls anhöriga kräver nu "Jägaren" på skadestånd.

I dag onsdag inledde tingsrätten förhandlingar bakom lyckta dörrar i fallet Carolin. Det handlade om framställan om kvarstad. Kvarstad innebär att en brottsmisstänkt förlorar rätten att förfoga över en bestämd del av sin egendom. I det här fallet den släpvagn som den 50-årige jägaren påstår att Carolin Stenvall slog huvudet i när hon föll efter knuffen vid Stenbron.

Kammaråklagare Ulrika Schönbeck yrkar på att tingsrätten ska förordna om kvarstad på släpvagnen. Hon vill därmed säkerställa att Carolins anhöriga får sitt skadestånd.

– Jag vill inte kommentera pågående förhandling innan det är klart vad som kommer ut av den. Vi kommer att begära skadestånd men vi har ännu inte satt ned foten om vilka belopp vi ska lägga oss på, säger familjen Stenvalls ombud Håkan Kjellgren till NSD.

Enligt Kjellgren kan skadeståndet komma att uppgå till 50 000 kronor, enligt de schabloner som finns för uppsåtligt dödande. Skulle domstolen komma fram till att Jägaren inte gjort sig skyldig till uppsåtligt våld med dödlig utgång uppskattar Kjellgren värdet på skadeståndet till ungefär hälften av de 50 000 kronorna.

Skrivet av: