Söndag 1 Aug
Stockholm

Ny rekonstruktion av Carolins död

50-åringen fick lyfta en 75 kilo tung docka för visa att hans utsaga håller.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En ny rekonstruktion genomfördes på onsdagen med den 50-årige man som misstänks ha mördat 29-åriga Carolin Stenvall. Under rekonstruktionen på polishuset i Luleå fick 50-åringen bland annat fick flytta en 75 kilo tung docka.

– Kroppen av en död person är tung. Man måste visa att man har styrkan för att klara av lyftet. Med tanke på att 50-åringen är ganska liten och väger mindre än henne måste han visa att han klarar av det ensam, som han sagt i förhör, säger en källa, till Kvällsposten.

En av frågorna som åklagaren ställer sig är om huruvida 50-åringen haft någon medhjälpare när han förde bort och dödade Carolin Stenvall. Åklagare Ulrika Schönbeck uppger att man inte utesluter några möjligheter.

Hittills har tre vallningar genomförts med den mordmisstänkte 50-åringen. Mannen har sedan tidigare erkänt dråp men åklagaren arbetar efter hypotesen att 50-åringen mördat Carolin Stenvall. Det finns enligt åklagaren fortfarande hål i 50-åringens utsaga om händelseförloppet.

Åklagare och polis är mycket förtegen om händelseförloppet med hänsyn till utredningen, rapporterar SVT. Nu väntar åklagarsidan på den slutliga obduktionsrapporten för att kunna fastställa dödsorsaken.

Tre vallningar har genomförts sedan tidigare:

  • Stenbron: platsen där Carolin Stenvalls bil hittades den 13 september.
  • 58:ans rastplats där 50-åringen, enligt egen utsaga, skjutit Carolin Stenvall.
  • Stenåldersboplatsen i Överkalix kommun där 50-åringen lämnade Carolins kropp, skriver Piteå-Tidningen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela