Ny rekonstruktion av Carolins död

50-åringen fick lyfta en 75 kilo tung docka för visa att hans utsaga håller.


En ny rekonstruktion genomfördes på onsdagen med den 50-årige man som misstänks ha mördat 29-åriga Carolin Stenvall. Under rekonstruktionen på polishuset i Luleå fick 50-åringen bland annat fick flytta en 75 kilo tung docka.

– Kroppen av en död person är tung. Man måste visa att man har styrkan för att klara av lyftet. Med tanke på att 50-åringen är ganska liten och väger mindre än henne måste han visa att han klarar av det ensam, som han sagt i förhör, säger en källa, till Kvällsposten.

En av frågorna som åklagaren ställer sig är om huruvida 50-åringen haft någon medhjälpare när han förde bort och dödade Carolin Stenvall. Åklagare Ulrika Schönbeck uppger att man inte utesluter några möjligheter.

Hittills har tre vallningar genomförts med den mordmisstänkte 50-åringen. Mannen har sedan tidigare erkänt dråp men åklagaren arbetar efter hypotesen att 50-åringen mördat Carolin Stenvall. Det finns enligt åklagaren fortfarande hål i 50-åringens utsaga om händelseförloppet.

Åklagare och polis är mycket förtegen om händelseförloppet med hänsyn till utredningen, rapporterar SVT. Nu väntar åklagarsidan på den slutliga obduktionsrapporten för att kunna fastställa dödsorsaken.

Tre vallningar har genomförts sedan tidigare:

  • Stenbron: platsen där Carolin Stenvalls bil hittades den 13 september.
  • 58:ans rastplats där 50-åringen, enligt egen utsaga, skjutit Carolin Stenvall.
  • Stenåldersboplatsen i Överkalix kommun där 50-åringen lämnade Carolins kropp, skriver Piteå-Tidningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.