Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sifo: Lärare möter sexism i skolan

- 25/09/2008, 07:45 -

En ny undersökning alarmerar.(TT)

73 procent av lärarna anser att det förekommit situationer i skolan som de upplever som alarmerande när det gäller sexism.

58 procent av lärarna säger att de inte fått tillräcklig utbildning eller fortbildning i värdegrundsfrågor.

Var fjärde lärare uppger att det förekommit situationer i skolan med anknytning till rasism, främlingsfientlighet, sexism och/eller homofobi.

Det visar en Sifoundersökning som Lärarnas riksförbund låtit göra och som presenteras på Dagens Nyheters debattsida av Metta Fjelkner, ordförande i LR, och Eva Swartz, vd för Stiftelsen Natur & Kultur.

Sifo har djupintervjuat 500 lärare i grund- och gymnasieskolan om deras syn på arbetet med värdegrunden i skolan. Nästan 90 procent av de tillfrågade anser att den egna skolan bedriver ett aktivt arbete i dessa frågor. Men 12 procent anser att den egna skolan inte är särskilt aktiv och så mycket som var tredje lärare uppger att skolledningen på den egna skolan inte är aktivt engagerad i värdegrundsfrågor.

Skrivet av: