Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hells Angels änka får inga pengar

Nyheter | 21/01/2009 16:13

Det var hans eget fel att han sköts ihjäl, resonerar Brottsoffermyndigheten.

"Jag hade inte något annat val än att skjuta honom."

Natten den 16 juli 2007 sköts han ihjäl i Göteborg. Mannen, som var medlem i Red & White Crew, en supporterklubb till Hells Angels, var själv ingen ängel. Enligt vittnesmål från gärningsmannen var han tvungen att skjuta honom.

Historien bakom skottlossningen vid ett bostadsområde i Göteborg ger bilden av att bägge männen var högst inblandade i dådet.

Vittnesmålen, som hovrätten väljer att tro på, berättar om en dramatisk skottväxling där den mördade mannen sköt det första skottet. Mördaren och den mördade var således inblandade i ett pistolslagsmål med blodig utgång.

Detta är bakgrunden till att brottsoffermyndigheten nu väljer att stryka brottskadeersättningen till den mördades hustru som förväntade sig en ersättning på 50 000 kronor för sveda och värk.

"Enligt Brottsoffermyndighetens bedömning har M i samband med brottet uppträtt på ett sådant sätt att han utsatt sig för en ökad risk att skadas. Skäl föreligger att jämka brottsskadeersättningen. Jämkningen bör gå till på så sätt att ersättningen sätts ned till noll, dvs. helt uteblir. Någon brottsskadeersättning kan därför inte lämnas, går det att läsa i Brottsoffermyndighetens beslut om ersättning till änkan.

Se debatten mot Hells Angeles med Robert Aschberg (tidigt 90-tal):

Skrivet av: