Hells Angels änka får inga pengar

Det var hans eget fel att han sköts ihjäl, resonerar Brottsoffermyndigheten.


"Jag hade inte något annat val än att skjuta honom."

Natten den 16 juli 2007 sköts han ihjäl i Göteborg. Mannen, som var medlem i Red & White Crew, en supporterklubb till Hells Angels, var själv ingen ängel. Enligt vittnesmål från gärningsmannen var han tvungen att skjuta honom.

Historien bakom skottlossningen vid ett bostadsområde i Göteborg ger bilden av att bägge männen var högst inblandade i dådet.

Vittnesmålen, som hovrätten väljer att tro på, berättar om en dramatisk skottväxling där den mördade mannen sköt det första skottet. Mördaren och den mördade var således inblandade i ett pistolslagsmål med blodig utgång.

Detta är bakgrunden till att brottsoffermyndigheten nu väljer att stryka brottskadeersättningen till den mördades hustru som förväntade sig en ersättning på 50 000 kronor för sveda och värk.

"Enligt Brottsoffermyndighetens bedömning har M i samband med brottet uppträtt på ett sådant sätt att han utsatt sig för en ökad risk att skadas. Skäl föreligger att jämka brottsskadeersättningen. Jämkningen bör gå till på så sätt att ersättningen sätts ned till noll, dvs. helt uteblir. Någon brottsskadeersättning kan därför inte lämnas, går det att läsa i Brottsoffermyndighetens beslut om ersättning till änkan.

Se debatten mot Hells Angeles med Robert Aschberg (tidigt 90-tal):

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.