Hon blir första advokaten i slöja

Cherin Awad ser ut att bli den första svenska advokat som jobbar i slöja.


I måndags började programledaren/debattören/slöjambassadören, Cherin Awad, sin pionjärgärning på en advokatbyrå i Stockholm.

Cherin Awad är hittills mest känd för att hon vägrade skaka hand med Carl Hamilton i Halal-tv på SVT. Det tycker hon är synd. För henne som troende muslim är det självklart att inte röra vid personer av motsatt kön.

– Vi har olika sätt att visa varandra respekt, jag lägger höger hand på hjärtat i stället. Jag tänker fortsätta med det och jag tror inte att det blir några problem. De som söker mig är mest intresserade av min juridiska kompetens, säger Awad till TT.

Hon har tagit juristexamen och nu anställs hon som biträdande jurist på en advokatbyrå. Till advokattiteln återstår några år. Helst vill hon ägna sig åt affärsjuridik. Awad har inga farhågor om att bli illa bemött.

– Hittills har jag fått uteslutande positiva reaktioner. Jag tror inte att min religion kommer att begränsa mitt urval av klienter. För mig är det viktigt att visa att muslimska kvinnor också kan och uppmuntra andra att ge sig in på banor de kanske inte tänkt sig, säger hon.

Hennes chef, advokat Ismo Salmi, tycker det är självklart att respektera andra religioners vanor och att det är viktigt att bejaka mångfaldskulturen.

– Hon gör ett bra jobb och värderas enbart utifrån det, säger Salmi.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.