Stockholm

Oskyldigt anklagad för barnporr

Den chockade mannen blev tagen till polishuset för flera timmars förhör.


Läs mer

VÄRMLAND. Bland det värsta som kan hända en man drabbade en familjefar från Värmland. Klockan sju på morgonen blev han hämtad av polis utanför jobbet – oskyldigt misstänkt för barnporrbrott.

Den chockade mannen blev tagen till polishuset för flera timmars förhör innan polisen förstod att det var någonting som inte stämde och kontaktade åklagaren. Efter att mannen lämnat DNA blev han hemskjutsad – men då hade polisen redan varit i hans hem och hämtat familjens dator.

Fruktansvärt misstag

Det skulle visa sig att en handläggare på Rikskriminalen hade gjort ett fruktansvärt misstag och tagit fel på ett ip-nummer till en dator, uppger Nya Wermlands-Tidning.

Polisens hämtning av mannen var en del i en större synkroniserad operation mot 37 misstänkta pedofiler över hela landet.

Inget skadestånd

Mannen, som tog väldigt illa vid sig av anklagelserna, begärde via sin advokat ut ett skadestånd på 50 000 kronor kränkning, utebliven arbetsinkomst och psykiskt lidande. Men enligt rikspolisstyrelsens utslag blir det inte en krona till mannen. De motiverar sitt beslut med att mannen inte suttit frihetsberövad.

Den handläggare som felaktigt pekade ut mannen anmälde sig själv men har friats från ansvar då det anses att den mänskliga faktorn låg bakom misstaget, uppger Nya Wermlands-Tidning.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.