Död kvinna blev mördad

"Paret hade en tragisk relation."


SKYTTORP. Den 23-åriga kvinnliga modell som hittades död tillsammans med en död man i en lägenhet i en liten ort i Uppland blev mördad.

– Obduktionen visar att kvinnan bragts om livet och att den ett år yngre mannen begått självmord, säger Uppsalapolisens informatör Christer Nordström.

Han vill inte svara på frågan om mannen dödat kvinnan och därefter tagit sitt eget liv.

– Vi kan inte utesluta det. Paret hade en tragisk relation och det är en rad tråkiga omständigheter som lett fram till den här händelsen, säger han.

Det finns i dag inga misstankar om att ytterligare någon person är inblandad i dödsfallen.

Mannen hade bott i kvinnans lägenhet en tid. I tisdags larmades polisen om att allt inte stod rätt i lägenheten. När polisen kom dit var ytterdörren låst. Enligt Christer Nordström fanns inga vapen i bostaden.

Analysbesked från den rättsmedicinska obduktionen väntas visa när de båda avled, uppger Upsala Nya Tidning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.