Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krav på sänkta hyror i skandalhus

Nyheter | 26/01/2009 18:57

Skandalhusen i Rosengård bör får sina hyror sänkta enligt Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen har vänt sig till hyresnämnden med krav på att de boende i de omtalade skandalhusen i kvarteret Herrgården i Rosengård i Malmö får sina hyror sänkta med mellan 16 och 17 procent.

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen i Malmö och fastighetsägaren, Bostads AB Gröningen/Acta, strandade i fredags. Därefter har föreningen valt ut två typlägenheter och kommer att driva de två hyresgästernas hyror som pilotfall i hyresnämnden.

Lägenheterna är enligt föreningen i betydligt sämre skick än MKB:s lägenheter i samma område.

"Vid en jämförelse är förvaltningen och servicen i Bostad AB Gröningen/Actas lägenheter obefintlig. Det inre och yttre underhållet är starkt eftersatt", hävdar föreningens förhandlare Lars Persson i ett pressmeddelande på måndagen.

Allt som allt berör en eventuell hyressänkning 871 lägenheter. Hyresgästföreningen vill att hyrorna sänks från den 1 maj.

Det norska fastighetsbolaget Acta har av Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra klassats som landets sämsta hyresvärd. I helgen framkom det att huvudnycklarna till nästan alla lägenheter det omskrivna området hade stulits vid ett inbrott för en månad sedan men att företaget Newsec, som förvaltar husen, inte har börjat byta ut några lås.

Skrivet av: