Tevekändis "våldsam" när polis tog hundar

"Det blev handgemäng och han hindrade poliserna från att göra sitt jobb."


Christian Gergils, känd från teveprogrammet Farmen Skärgården 2004, blev omhändertagen av polisen. Efter att det kommit in en rad anmälningar mot hundarna på Gergils gård beslutade polisen sig för att göra ett besök.

–De har bitit mot folk enligt anmälningarna och trots påbud har hundarna inte hållits kopplade som de ska, säger kommissarie Christer Hjärtmyr på polisens tillståndsenhet till Nerikes Allehanda.

När polisen kom fram till gården fick de inte komma in i lägenheten. Gergils menade att de måste ha en husrannsakan och ställde sig helt oförstående inför att polisen ville omhänderta hundarna.

När Nyheter24 når Christian Gergils målar han upp en bild av aggressiva poliser och oförstående grannar.

–Det var ju polisen som var aggressiva och använde sig av hot och våld, berättar en märkbart uppretad före detta Farmendeltagare för Nyheter24.

Enligt Gergils visste polisen att de var snett ute eftersom han inte gjort något fel.

–De trodde att jag skulle gå med på beslutet. Men det här är ju rent ut sagt löjligt.

Så det finns ingen grund för påståndet att hundarna har bitit mot folk?

–Absolut inte. Det hela handlar om en grannfamilj som inte vill ha oss här. Jag och min exsambo driver ett kollektiv för missbrukare och grannarna är helt oförstående och osympatiska inför detta. Den aktuella anmälan handlar om en händelse i söndags.

Gergils påstår att det i söndags kom förbi två extremt hundrädda personer som skrek.

– Självklart började hundarna skälla. Men att de ska ha bitit mot människorna är helt felaktigt, avslutar den före detta Farmendeltagaren för Nyheter24.

Enligt vakthavande befäl Anders Wallin vid Örebropolisen återlämnades hundarna till Christian Gergils exsambos föräldrar i går kväll, skriver Nerikes Allehanda.

Gergils själv släpptes av polisen efter att han till slut fått upprätta en polisanmälan om det han menar var ett felaktigt ingripande. Kort därpå meddelades också att hundarna släpps fria.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.