Stockholm

Man torterade två kvinnor i hemmet

Mannen tvingade kvinnorna att ha sex med varandra och ge varandra stryk.


Läs mer

MALMÖ. Den 30-årige mannen hade både sin fru och en älskarinna i lägenheten och våldtog och misshandlade dem under flera år. Enligt tingsrätten levde kvinnorna under "slavliknande förhållanden".

På tisdagen dömdes Malmöbon till tolv års fängelse för bland annat grov våldtäkt och grov kvinnofridskränkning, skriver City Malmö Lund.

Slog och våldtog dagligen

Mannen började den grova misshandeln av frun 2002. Enligt tingsrätten ska han ha slagit och våldtagit henne dagligen och hotat att döda henne och barnen om hon lämnade honom.

Efter några år inledde han en ny relation med en yngre kvinna som han träffat på nätet. Kvinnan fick flytta in i bostaden och utsattes för samma övergrepp som frun.

Glödgad kniv

Mannen tvingade kvinnorna att ha sex med varandra och ge varandra stryk. Dessutom tatuerade han in sina initialer med en glödgad kniv på deras kroppar. Till slut slog kvinnorna larm om den, enligt tingsrätten, "råa och hänsynslösa tortyr" de genomlevt.

30-åringen döms också för att ha misshandlat och hotat sina två äldsta söner.

Mannen erkänner att han hade relationer med båda kvinnorna samtidigt, men nekar till alla anklagelser om brott.

Döms mannen riskerar han flera år bakom galler.

Svenska brottsbalken kap 4a:

"Den som begår brottsliga gärningar enligt 3, 4 eller 6 kap. mot en närstående eller tidigare närstående person, döms, om var och en av gärningarna utgjort led i en upprepad kränkning av personens integritet och gärningarna varit ägnade att allvarligt skada personens självkänsla, för grov fridskränkning till fängelse, lägst sex månader och högst sex år."

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.