Knarkbyggare byggde arrest

Kriminella renoverade arrest.


NORRKÖPING. Flera av polismännen höjde på ögonbrynen när de såg vilka som hade hyrts in för att renovera arresterna i Norrköpingspolisens lokaler. Det var rena rama björnligan som skötte arbetet – vilket kanske borde tala för att de verkligen ansträngde sig för att göra ett bra jobb.

Det höll dock inte några av polismännen med om, i stället skickade de in klagomål till Polisförbundet med förfrågningar om hur det kan vara förenligt med polisens säkerhetskrav – kanske skulle Dunder-Karlsson och Blom få för sig att bygga in en rymmarlucka eller två?

Poliserna fick inget gehör för sina klagomål, men historien skulle komma att ge dem rätt. Inte för att det byggdes några svängdörrar in till cellerna, utan för att det skulle visa sig att en av de byggare, som driver byggföretaget, missbrukade amfetamin under tiden då renoveringen pågick.

– Det visar att ledningen ska lyssna på personalen i stället för att ignorera polisernas yrkeskunskap, vilket man gjorde i det här fallet, säger Thomas Agnevik, ordförande för Polisförbundet, till Norrköpings Tidningar.

– Det är förstås också ett stort problem att polisen anlitat ett företag som ägs av kriminella eller narkotikamissbrukare. Om den här personen, som nu är åtalad, dessutom har varit narkotikapåverkad och rört sig i polisens lokaler är det ännu allvarligare, fortsätter Agnevik.

Om byggaren tvingades tillbringa tid i någon av sin egna celler förtäljer inte historien.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Östersund

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E45, Ångsta.", skriver polisen på sin hemsida.