Fp toppar med Marit Paulsen

Marit Paulsen har tagit ett steg närmare comeback som ledamot i EU-parlamentet.


Folkpartiet låter Paulsen toppa listan i valet till parlamentet den 7 juni, efter ett beslut på partirådet i Göteborg.

– Jag hade nog inte riktigt trott att jag skulle hamna här eller, för ett år sedan, trott att jag alls skulle vara här, sade Paulsen sedan beslutet tagits.

– Jag lovar att göra så gott jag kan, sade Paulsen till ombuden på partirådet och sade att hon mest ska arbeta med att reformera EU:s jordbrukspolitik och kallade det för en "skitrolig" uppgift.

Paulsen får sällskap av den nuvarande EU-parlamentarikern Olle Schmidt på andra plats och riksdagsledamoten Cecilia Wikström på tredje.

Som fjärde namn återfinns Fredrik Malm.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.