Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brodern var kriminell – systern sparkades

Nyheter | 12/02/2009 08:28

Kvinnan sades upp från sin arbetsplats då hennes bror hade en kriminell bakgrund.

MALMÖ. Kvinnan arbetade på häktet i Malmö när hon sparkades från sin tjänst i december 2007. Anledningen? Hon hade en kriminell bror. Kriminalvården motiverade uppsägningen med att kvinnan undanhållit information om broderns bakgrund.

– Vi befinner oss i en pågående rättsprocess, därför kommenterar jag inte ärendet, säger Elisabeth Lager, chefsjurist vid Kriminalvården, enligt Metro.

Nu har kvinnan stämt kriminalvården på 300 000 kronor. Myndigheten vill få ett avslut i fallet och har erbjudit henne kompensation två gånger. Båda gånger har kvinnan tackat nej.

– För två veckor sedan erbjöds jag 30 000 kronor från en av kriminalvårdens jurister i Norrköping. Jag har begärt 300 000. Även om jag inte kan få den summan så känns deras erbjudande nästan mer förnedrande än den process som jag hittills varit igenom, säger kvinnan till Metro.

Skrivet av: