Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blogg hyllar misshandel

Nyheter | 14/02/2009 16:50

I bloggen förhärligas våld och misshandel.

BODEN. Den nya bloggen har startats av ett gäng i Boden som förhärligar våld och misshandel. Gänget, som består av yngre pojkar och män, försöker värva medlemmar. Men för att få vara med måste man kunna slåss. Och om man är kritisk så hotas man med stryk.

Det var via ett tips som polis fick nys om bloggen och nu försöker man lista ut vilka som ligger bakom.

– Utifrån det här tipset kommer vi att gå vidare och följa upp det. Vi ska se vilka utredningar vi kan koppla det till och med inre och yttre spaning se vilka som ligger bakom, säger Karin Markaberg, förundersökningsledare vid Bodenpolisen, enligt NSD.

Markaberg vill inte kommentera ärendet närmare, men menar att bloggen kan vara brottslig.

– Jag kommenterar inte det enskilda ärendet, men rent allmänt kan saker på nätet var brottsliga. Det är svårt med gränsdragningar, men man kan tänka sig att någon anstiftar eller kanske hjälper för mycket så att det kan bli medhjälp till brott. Vi måste utreda det och sedan se till vad som faktiskt händer, menar hon, skriver NSD.

Skrivet av: