Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Livstid för Schürrer

- 16/02/2009, 10:32 -

Det blev livstids fängelse och utvisning när hovrättens dom föll.

Livstids fängelse för två mord och mordförsök. Svea hovrätt fastställde på måndagen straffet för Arbogamorden för 32-åriga Christine Schürrer.

I hovrättens dom ingår också att Schürrer utvisas på livstid. Skadestånden till barnens mamma och pappa höjs till 100 000 kronor vardera.

Detta har hänt

Det var den 17 mars förra året som tragedin kom till Arboga. En tragedi som bar med sig oändligt lidande för den inblandade familjen och som samtidigt lamslagit en hel ort, ja, periodvis ett helt land.

Barnen och mamman skadades svårt i ett knivöverfall i sitt hem i Arboga. Barnen avled senare på sjukhus.

Först greps barnens pappa som misstänkt, men han avskrevs snabbt. I stället riktades misstankarna mot den tyska kvinna, som tidigare varit tillsammans med mammans nya sambo och som varit i Arboga på morddagen.

I höstas dömdes hon till livstids fängelse för mord och mordförsök av Västmanlands tingsrätt, en dom hon sedan överklagade.

Kvinnans tystnad nackdel

På fråga om Arbogamålet varit särskilt svårbedömt svarar rättens ordförande, hovrättslagman Magnus Göransson att det är ett mycket svårt mål, ett synnerligen allvarligt brott och en mycket omfattande utredning.

– Vi har nog haft ovanligt många överläggningar i det här målet, säger Göransson.

När det gäller kvinnans tystnad och vägran att svara på frågor säger han att den vägts in i den totala bedömningen.

–Vägran att svara kan ha varit till hennes nackdel, säger Göransson.

Andra bevis som enligt hovrätten pekar mot den dömda kvinnan är att hon ljugit om anledningen till sitt besök i Arboga under morddagen. Mordvapnet, som inte återfunnits, tros vara en hammare och enligt hovrätten har kvinnan haft tillgång till en hammare som nu är försvunnen.

Domen har fallit

I dag klockan elva på förmiddagen föll domen som ett helt land har väntat på och som äntligen innebärabörjan på ett nytt kapitel för den drabbade familjen.

Den åtalade Christine Schürrer dömdes för morden på två barn och mordförsök på deras mor till livstids fängelse och utvisning.

Livstidsdomen:

Skrivet av: