Nathalies mördare till hovrätten

De anhöriga och åklagaren kräver ett högre straff.


ALINGSÅS. I dag är det rättegång mot pojkvännen som mördade Nathalie Johansen. I tingsrätten dömdes han till nio års fängelse, eftersom mannen var under 21 år.

Både åklagare och anhöriga anser att straffet borde bli längre. De har tillsammans överklagat domen till hovrätten, som nu ska gå igenom fallet på nytt.

– Det känns jobbigt att slita upp det här en gång till. Samtidigt gör jag det för Nathalie. Han valde att ta hennes liv. Då tycker jag att han ska få hårdare straff, säger Lillemor Johansen, mamma till Nathalie, enligt GP.

Också 21-åringen och hans försvarare har överklagat tingsrättens dom och vill att brottsrubriceringen ändras från mord till dråp. Man vill också få ett kortare straff, skriver GP.

Skrivet av:

Senaste nytt

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Oväntat kraftigt bakslag för tysk industri

Den tyska industrins orderingång föll med 3,7 procent i oktober jämfört med månaden före. I årstakt blev nedgången ännu brantare, minus 7,3 procent.

Börsen ser ut att fortsätta uppåt

Det pekar fortsatt uppåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets. Ledande Europabörser ser ut att gå i samma riktning.

Värmdö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

"En bilist som färdas på länsväg 222 vinglar betänkligt mellan filerna. Enligt ett vittne ska också ett rödljus passerats.", skriver polisen på sin hemsida.

Morgonens nyheter 6 december

Här kommer morgonens nyheter i korthet.