Förskingring på Rädda Barnen

En kassör på Rädda Barnen misstänks ha stulit 50 000 från lokalkontor.


Nu har en kassör på Rädda Barnens lokalkontor i Karlstad fått avgå omgående efter att 50 000 kronor fattades i kontorets kassa. Det var revisorn i föreningen som upptäckte att pengarna fattades. Det kallades omedelbart till extra styrelsemöte.

– Jag sammankallade styrelsen och vi fattade omgående ett styrelsebeslut att polisanmäla den misstänkte kassören. Det är helt oacceptabelt och en chock för hela styrelsen. Men också en personlig tragedi för den misstänkte, säger Helene Grell till NWT.

Just nu pågår en polisutredning angående det inträffade. Kassören i fråga har erkänt för styrelsemedlemmarna.

– Det är sorgligt, jättesorgligt. Men ljuset i tunneln är att vi upptäckte det. Man har hanterat det bra lokalt och stöttat varandra. Det är hängivna, ideella krafter som jobbar med Rädda barnen och det är viktigt att betrakta en sådan här händelse som ett brott, säger Olof Risberg.Han tror inte heller att förtroendet för Rädda barnen har förändrats, säger Olof Risberg.

– Om vi fortsätter ha ett bra kontrollsystem och aldrig tumma på några regler så fungerar det. Vi är rädda om de pengar vi får in, säger Olof Risberg till NWT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!