Rekordkrav av Carolins familj

Carolin Stenvalls familj kräver rekordskadestånd


Den 51-åriga man som erkänt att han bragt Carolin Stenvall om livet krävs nu på ett rekordskadestånd av Carolins familj. Det framkom när familjens målsägandebiträde Håkan Kjellgren i torsdags lämnade in skadeståndskraven.

Sammanlagt vill familjen, med Carolins pojkvän inräknad, ha 462 237 kronor av mannen.

Håkan Kjellgren försvarar det ovanligt höga beloppet med att familjen fått lida utöver det vanliga - bland annat för att fallet rönt väldigt stor medial uppmärksamhet.

– Kraven är högre än schablonen. Men jag anser att de är skäliga på grund av omständigheterna i målet, bland annat att processen har dragit ut på tiden och med tanke på det sätt han har hanterat kvarlevorna, säger Håkan Kjellgren, till Norrländska Socialdemokraten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".

Stopp i trafiken: Cirkuselefant på rymmen

Bilister i Butte i USA-delstaten Montana fick en redig chock i tisdags.

Putins exfrus hem konfiskerat – Kreml rasar

Kreml rasar över ett franskt beslut att beslagta ett litet palats i Frankrike som ägs av den ryske affärsmannen Artur Otjeretnyj.