Stockholm

"Säpo bör få signalspana"

Reinfeldt öppnar upp för att säkerhetspolisen ska få bedriva egen signalspaning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid sidan av FRA. Statsminister Fredrik Reinfeldt tycker att diskussionen kring signalspaningen kommit att överskuggas av integrititetsdebatten. Den andra sidan av myntet har översköljts av högljudda folkpartister.

– Det här är ju baksidan, den del av diskussionen som i väldigt ringa utsträckning kom fram. Nämligen att det finns hot, att det finns krafter för vilka vi behöver underrättelseinformation för att kunna göra ett bra arbete, till skydd, till säkerhet, till trygghet för vår öppna demokrati, uppger Statsministern till Ekot.

Därför pågår just nu en utredning om säkerhetspolisens behov och Reinfeldt utesluter inte att bland annat Säpo kan få rätt att bedriva egen signalspaning vid sidan av FRA, för att inte viktig information om hot mot rikets säkerhet ska gå förlorad.

– Jag vet ju att bland annat nämnde Beatrice Ask att vi möjligen måste återgå till ett läge vi hade förut, nämligen att Säkerhetspolisen hade egna möjligheter till signalspaning, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till Ekot.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.