"Säpo bör få signalspana"

Reinfeldt öppnar upp för att säkerhetspolisen ska få bedriva egen signalspaning.


Vid sidan av FRA. Statsminister Fredrik Reinfeldt tycker att diskussionen kring signalspaningen kommit att överskuggas av integrititetsdebatten. Den andra sidan av myntet har översköljts av högljudda folkpartister.

– Det här är ju baksidan, den del av diskussionen som i väldigt ringa utsträckning kom fram. Nämligen att det finns hot, att det finns krafter för vilka vi behöver underrättelseinformation för att kunna göra ett bra arbete, till skydd, till säkerhet, till trygghet för vår öppna demokrati, uppger Statsministern till Ekot.

Därför pågår just nu en utredning om säkerhetspolisens behov och Reinfeldt utesluter inte att bland annat Säpo kan få rätt att bedriva egen signalspaning vid sidan av FRA, för att inte viktig information om hot mot rikets säkerhet ska gå förlorad.

– Jag vet ju att bland annat nämnde Beatrice Ask att vi möjligen måste återgå till ett läge vi hade förut, nämligen att Säkerhetspolisen hade egna möjligheter till signalspaning, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till Ekot.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

"Brand i en restaurang.", skriver polisen på sin hemsida.

Misstänkt farligt föremål hittat – bombskyddet ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Osby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv15/lv119. En personbil har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.