Brakförlust för Stureplansgruppen

- 08/08/2009, 10:25 -

Stureplansgruppen redovisar en förlust på nästan 9,6 miljoner kronor för 2008.

Trots att Spy Bar och Sturecompagniet går bra redovisar Stureplansgruppen en förlust på nästan tio miljoner kronor för 2008. Orsaken sägs vara misslyckad konferensverksamhet och förluster på flera andra kända krogar.

Strureplansgruppen, som dominerar restaurang- och nattklubbsverksamheten kring Stureplan i centrala Stockholm, har med undantag från 2005, gått med ett par miljoner i vinst sedan 2003.

Hos den verksamhet som syns och hörs mest, nattklubbarna, märks fortfarande ingen kris, enligt bolaget.

– Det är ungefär som förr, vilket avspeglar sig i resultatet för nattklubbarna. Vi har till och med sett en ökning på omsättningen. Spy Bar och Sturecompagniet är några ställen som gått bra.

Men för Stureplan Event, ett dotterbolag till Stureplansgruppen som riktar in sig på konferenser, galor och mässor, gick resultatet ned kraftigt under förra året.

– Konferens och event har gått dåligt och minskat på grund av konjunkturen. Även annonsförsäljningen har minskat för vår sajt. Där har vi tydligt märkt av krisen, säger Stephanie af Klercker, marknadschef på Stureplansgruppen, till Dagens Nyheter.

Stureplansgruppen driver förutom flera krogar och klubbar i Stockholm även Gutekällaren och Visby Beach Club i Visby och Push i Göteborg.

Skrivet av: