Onsdag 25 Maj
Stockholm

Kartellenkillar misshandlade

"I Malmö är folk hårda på riktigt. Kartellen provocerade helt enkelt fel personer."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kartellen Crew. De kallar sig för Sveriges enda äkta gangstarappare.

Med rader som "För de riktiga grabbarna" och en programförklaring som menar att gruppen startades för att det behövs riktig musik för att ta sig igenom tiden i isolering i Sveriges fängelser - har gruppen snabbt profiterat på det faktum att det inte funnits någon hård gangstarap av amerikanskt gränssnitt i Sverige.

Kartellen i slagsmål

Men när Mofo the Maverick, Kartellen Crews senaste medlem, åkte till Malmö den 28 februari för att spela på klubben Park på Moriskan på Norra Parkgatan fick sig deras image som de hårdaste rapparna i Sverige en knäck. Enligt källor till Nyheter24 blev ett antal personer med Kartellentröjor nerslagna.

Under spelningen stod Kartellenrapparen Mofo The Maverick på scenen och kastade ut falska dollarsedlar i publikhavet. Flera i publiken blev stötta.

– I Malmö är folk hårda på riktigt. Kartellen provocerade helt enkelt med fel personer den kvällen, säger en källa till Nyheter24.

En anonym källa berättar att stämningen var på topp i början av kvällen. Folk dansade och dj:n hade dansgolvet under kontroll.

–Det var inte som en konsert utan mer som ett klubbgig och folk hade kul och dansade.

Men runt klockan 01.00 när Mofo klev på scenen och körde låten Built this city och Mofos crew slängde ut falska pengar i ett försök att "få det att regna", blev stämningen som förbytt.

–Det blev ett jävla liv på ett gäng som tidigare mest stått och hängt bakom dansgolvet. Det skreks en massa skit mot scenen och Mofo gick av efter nästa låt.

Tryckt stämning

– Efter detta så var stämningen något tryckt och en stund senare blev ett par killar med Kartellentröjor konfronterade.

–Det blev tumult. Stolar, flaskor och allt möjligt flög omkring. Två killar med Kartellentröjor blev nerslagna, berättar en källa, som vill förbli anonym, för Nyheter24.

En annan källa berättar mer ingående om ett par jugoslaver som bad personalen att hålla sig bakom bardisken innan bråket.

–Vad är kartellen, frågar jugoslaverna.

–Plötsligt dyker ett antal personer, alla med Kartellenjackor, upp och svarar samstämmigt:

–Det är vi som är Kartellen. Vad vill du?

Det slutar med att gänget ur publiken slår ner ett par personer iklädda Kartellenkläder. När Kartellengänget slagits till marken tar gärningsmännen upp hundraeurosedlar, kastar pengarna över dem och säger:

– Det är riktiga pengar, det är riktiga pengar, era jävlar.

Till slut lyckas vakter ställa sig emellan och bråket - precis som festen - var över.

Mofo the Maverick kommer ihåg spelningen och bråket.

–Det där var bara... Jag hade en spelning på klubb Park. Det stämmer. Jag gick upp på scenen och gjorde det jag brukar göra. Jag spelade en låt och kastade ut mina promotionpengar. Att det sedan blev bråk hade absolut ingenting med mig att göra, säger Mofo the Maverick till Nyheter24.

–Jag var typ fyra meter från bråket, men behöll mitt lugn som jag brukar.

Okej. Enligt en anonym källa var det folk med Kartellentröjor som kom i bråk. Stämmer det?

–Nej. Den enda personen som hade en Kartellentröja på sig var jag. Och det var inget bråk åt mitt håll. Det var typ fem till tio personer som gick loss på varandra. Jag hade ingenting med bråket att göra.

–Det var ett gäng 18-åringar som bråkade med varandra. Det var ingen negativ energi runt mig just då i alla fall.

När Nyheter24 når Daniel Jonasson, inre befäl på polisen i Malmö, kan han inte se att någon anmälan har gjorts.

Men enligt Åsa Persson, platschef på Moriskan, kom det in en rapport från vakterna.

–Ja, det står att någonting hände. Det blev tumult. Enligt vaktrapporten var det ditresande ungdomar som var i slagsmål, säger Åsa Persson till Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela