Flera personer kastade apelsiner mot Åkesson.
1 av 5
Flera personer kastade apelsiner mot Åkesson. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Mitt under SVT-intervjun började personerna att kasta. Åkesson ryggade tillbaka för att inte bli träffad.
2 av 5
Mitt under SVT-intervjun började personerna att kasta. Åkesson ryggade tillbaka för att inte bli träffad. - Foto: FAKSIMIL FRÅN SVT.SE
Åkesson förklarade för SVT att liknande attacker inte är ovanliga när han är ute på gator och torg.
3 av 5
Åkesson förklarade för SVT att liknande attacker inte är ovanliga när han är ute på gator och torg. - Foto: FAKSIMIL FRÅN SVT.SE
En av apelsinerna som missade Åkesson.
4 av 5
En av apelsinerna som missade Åkesson. - Foto: FAKSIMIL FRÅN SVT.SE
Partiledaren blev märkbart irriterad och skärrad.
5 av 5
Partiledaren blev märkbart irriterad och skärrad. - Foto: FAKSIMIL FRÅN SVT.SE

Jimmie Åkesson apelsinattackerad i Örebro

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson blev utsatt för en fruktattack under tisdagens kampanj för fler poliser i Örebro.


ÖREBRO. Jimmie Åkesson var under tisdagen i Örebro för att lyfta fram frågan om mer synliga poliser på gator och torg. Ett hundratal åhörare var på plats för att lyssna på vad partiledaren hade att säga. Men mitt under en intervju med SVT började flera personer att kasta frukt på partiledaren.

Apelsiner och clementiner ven genom luften mot en märkbart skärrad Åkesson. Partiledaren lyckades dock undvika att bli träffad.

– Alla accepterar inte att demokrati och mötesfrihet gäller alla i det här landet, säger han till SVT.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Cloetta stoppar choklad

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat in Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.