Dawit Isaak omöjlig att få frigiven

Statsministern pessimistisk angående fallet.


Den svenske journalisten Dawit Isaak har snart suttit fängslad i Eritrea i åtta år, men Sveriges försök att få honom fri har fortfarande inte fått något resultat. Nu ökar pressen på att svenska politiker ska ta tag i fallet, men statsministern Fredrik Reinfeldt låter inte positiv angåenge saken.

– Det har att göra väldigt mycket med var det är för typ av regim och förhållanden nere i Eritrea. Men det blir svårt att hävda att vi inte har gjort något, men det är kanske nära nog omöjligt att vi får det resultat vi eftersträvar och det kanske är det man glömmer bort i debatten, säger statsministern till Expressen.

Dawit, som som sitter i fängelse utan att ha genomgått en rättegång, har tidigare lagts in på sjukhus för tortyrskador. Enligt eritreanska källor är han misstänkt för att vara spion åt Danmark, men han har inte åtalats för något brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, meddelar det ryska försvarsdepartementet, rapporterar den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.