Tingelingmannen talar ut

"Det enda hyfsat skandalösa är ambassadörens uttalanden."


Låten Tingeling som framfördes under melodifestvalen orsakade rabalder och anklagades för att vara ryssfientlig

– Vad är det för galningar och vilka stereotyper de visar om vårt land? Deras Rysslandsfobi borde placera dem på mentalsjukhus snarare än på Globens scen, sa ryska ambassadens talesman Anatoly Kargapolov om låten.

Projektledaren för tevesändningen bad ambassaden om ursäkt och skickade blommor. Något som han senare blev kritiserad för av SVT´s ledning.

Nu träder upphovsmannen Michael Lindgren fram i ett debattinlägg på SVT Debatt.

"Att Tingaliin fick satirisk kraft får mest tillskrivas den ryska pressattachéns brist på mediaträning. Vi försökte vara roliga. Att verkligheten skulle toppa våra ansträngningar och vara betydligt mer underhållande hade vi inte räknat med", skriver Michael Lindgren.

Att den ryska ambassadören blivit sårad är ingenting han ligger sömnlös på nätterna över.

"Det enda hyfsat skandalösa - och det roligaste med alltihop - tycker jag är Anatoly Kargapolovs uttalanden. I debatten har väl udden egentligen inte i första hand riktats mot oss."

"JA, man får skämta om allt, alltid. Huruvida det är roligt lämnar vi upp till betraktaren, som till och med får tycka att vi ska spärras in på mentalsjukhus", skriver Tingelingmannen Michael Lindgren på SVT Debatt.

Den omdiskuterade låten Tingeling.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

“Nu har jag hittat mitt gäng”

General Motors lyfter vinstprognos

Amerikanska fordonsjätten General Motors gjorde ett starkt första kvartal och ledningen lyfter nu vinstprognosen för helåret med 500 miljoner dollar.

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

En sydkoreansk man har dömts till 14 månaders fängelse för att ha tagit livet av ett 70-tal katter.

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.