Nattklubbarna oeniga om att spela Tingeling

- 18/03/2009, 22:03 -

Nyheter24 ringde runt till nattklubbar i Sveriges alla landsändar för att reda ut frågan om Tingeling.

Tingeling har blivit en superhit och redan uppnått kultstatus på internet. Lyssnarna uppskattar både Tingelings slaviska toner och dess politiska underton.

Men alla är inte lika glada över att höra låten som "häcklar den ryska folksjälen" och upplever Tingeling som stötande. Nyheter24 ringde runt till nattklubbar som spelar schlagermusik i Sverige och frågade om det finns en risk att man kan höra den stötande Tingeling på deras dansgolv och varför de gjort sitt val.

I Stockholm råder delade meninger om vad som gäller kring Sveriges just nu populäraste låt.

Chaplins bar mitt i centrala Stockholm är populär bland en yngre publik och spelar den senaste dansmusiken. Där riskerar gästerna inte att få höra Tingeling på dansgolvet.

– Menar du den där helt värdelösa låten från Melodifestivalen med konstiga kläder? Den skulle jag aldrig spela.

– Majoriteten bestämmer låtvalen men om jag säger så här, Alla som inte dansar är våldtäktsmän skulle jag aldrig spela. Sådant är tabu, säger Sebastian från Chaplin Bar i Stockholm.

I samma stad har den kontroversiella klubben FIXX valt att införa låten som tema för sin nästa säsong.

– Vi är en organisation som vänder oss till en trendkänslig och modemedveten publik. Både vad gäller det visuella och audiomässiga. Tingeling är det hetaste just nu. Fixx kommer ha den som tema, säger klubbarrangören och bögprofilen Ulrich Bermsjö.

– Ingen annan sång har provocerat så på djupet tror jag. Den har verkligen rört över gränsen redan innan festivalen. För mig är det Sveriges bidrag. För mig var upplevelsen väldigt stark och jag kände igen mig. Jag har varit i Ryssland många gånger, säger Ulrich Bermsjö.

I södra Sverige ska inte besökarna behöva oroa sig.

– Nej det är en tramslåt och den hör inte hemma på dansgolvet, säger Frans från Grand Schlagerbar i Kristianstad.

Butlers i Trollhättan är man säkra på sin sak. Tar inte ställning men väljer att inte spela den "om det inte klassas som house".

Skrivet av: