Moderat politiker: släpp knarket fritt

"Det är det minst dåliga alternativet."


Den moderata kommunpolitikern Christopher Aqurette, verksam i Malmö, vill legalisera knarket. I en debattartikel på SVT skriver han om hur Sveriges förbudspolitik inte gett något resultat. Genom att hänvisa till en studie av världshälsoorganisationen, The Economists senaste artiklar om det misslyckade kriget mot knarket, debatten i Sydamerika om legaliseringen och motståndarsidans "ovetenskapliga" argument menar Aqurette att det ända rätta är att legalisera.

Han avslutar artikeln med att konstatera; "inte för att det är bra att knarka, utan för att det är den minst dåliga narkotikapolitiken."

Vilka droger vill du legalisera, Christopher Aqurette?

–Jag måste säga att min artikel baseras mycket på The Economists artikelserie om droger för två veckor sedan. Där argumenterar de ju för alla droger.

Aqurette påpekar att han vill få till stånd en debatt på vetenskapliga grunder.

–Det finns bevis som visar att många som tar droger aldrig blir missbrukare. Däremot kan dessa personer kosta samhället mycket pengar. Och den svarta marknaden vill ju att folk ska göra missbrukarkarriärer. Den är hänsynslös. Skulle marknaden legaliseras kan den också regleras, uppger Christopher Aqurette för Nyheter24.

Hur ska en legalisering gå till?

–Poängen är inte att droger ska säljas öppet över en disk. Det ska skapas en möjlighet för människor att få tillgång till drogerna. Hur det ska se ut vet jag inte.

Skulle du kunna tänka dig att vi får "coffeshops" som i Amsterdam?

–Jag skulle inte ha någonting emot om det såg ut som i Amsterdam.

Har du själv testat någon drog?

–Ja, det har jag gjort. Jag har rökt cannabis tidigare. Men det är ingenting som jag sysslar med nu, avslutar moderatpolitikern Christopher Aqurette för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!