Måndag 15 Aug
Stockholm

Poliserna stannade kvar och hjälpte 11-åring med hemläxan

Den uppmärksammade tweeten.
Den uppmärksammade tweeten. Foto: Skärmdump Twitter

En 11-årig pojke var hemma ensam när något hände och han ringde polisen. Deras svar på larmet har lett till hyllningar på sociala medier.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. På fredagskvällen twittrade polisen Viktor Adolphson vid yttre befäl vid Södermalmspolisen om en fin vardagsincident:


Tweeten, som i skrivande stund retweetats av över 1 500 användare och gillats av mer än dubbelt så många, har gett upphov till flera hyllningar. "Världsklass!" kommenterar en twitteranvändare. "Nu blir det lite blött i ögonen. Så fina ni är!", skriver en annan.

Viktor Adolphson säger till Nyheter24 att det hela ska ha utspelat sig i torsdags, och att det var två av hans kollegor som hjälpte 11-åringen.

– De kom hem till honom och han var helt ensam och skärrad. Hade hört ett dunk och trodde att det var någon som hade tagit sig in i bostaden. Men det var som tur var ingenting, säger Viktor Adolphson.

Hjälpte till med hemläxan

– Han hade ringt sin mamma också, men han var som sagt ensam när de kom dit, och de ville inte lämna honom ensam så de satte sig helt enkelt ner och hjälpte honom med multiplikationstabellen och hemläxan tills dess att hon kom hem.

Trots att huset var tomt på tjuvar tycker Adolphson att det var väldigt bra av pojken att ringa polisen.

– Även om det inte var någon inbrottstjuv så var det bra. Man vet aldrig när det är något eller om det är någon som är där och rekar, de brukar ju göra så. Hellre att man ringer än gång för mycket än en gång för lite, säger han.

Efter den enorma uppmärksamheten tycks Södermalmspolisen ha känt sig nödgade att dagen efter twittra ut en kort uppföljning:

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.