Amputerad patient tappades i golvet

Socialstyrelsen larmar efter felbehandling och kräver utbildning.


ROBERTSFORS. Det stormar kring hemtjänsten i Robertsfors efter att personal tappat en dubbelamputerad vårdtagare i golvet. Socialstyrelsen ser väldigt allvarligt på händelsen och kräver nu att kommunen utbildar personalen i de gällande hjälpmedel som används.

Vårdtagaren, som fått båda sina ben amputerade, fick en fraktur på lårbenet och en annan i axeln på grund av personalens fumlighet. Det var när vårdtagaren skulle flyttas med en lyft och ett lyftskynke som patienten föll ur skycket och föll i golvet, skriver Västerbottens-Kuriren.

Socialstyrelsen har fått en anmälan enligt lex Maria om handhavandefel efter händelsen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hizbollah avfyrar raketer efter Israelattack

Här dansar Gunilla Persson med epa-killar i Norrköping: "Vilken fest"

Gunilla Persson, 65, är aktuell med Melodifestivalen. I dagarna åkte hon igenom sin födelsestad Norrköping. Nu sprids en video på henne när hon dansar med epa-killar på en parkeringsplats utanför Max.

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

1 timme sedan
Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss för att ge polisen fler så kallade preventiva tvångsmedel, som bland annat buggning, redan i sommar.

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

1 timme sedan
Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

1 timme sedan
Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

1 timme sedan
Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.