18-åring avled av nätdrog

Den tonårsflicka som fick livshotande skador av nätdrogen "krabba", avled på söndagskvällen.


En 18-årig kvinna dog på söndagen efter att ha tagit nätdrogen mefedron. Drogen som även kallas "krabba" är ett amfetaminliknande preparat och klassas som hälsofarlig. Den unga kvinnan avled på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna på söndagseftermiddagen, enligt presstjänsten, Sveriges Radio Stockholm.

Det var på lördagen som 18-åringen tog mefedron tillsammans med hasch och fick föras till Huddinge sjukhus. Den unga kvinnan fick kramper, förlorade medvetande, blev blå i ansiktet och slutade till slut att andas, skriver SvD.

Regeringen vill illegalisera den lagliga nätdrogen mefedron som hälsofarlig vara. På fredagen lämnade narkotikautredningen ett betänkande till folkhälsominister Maria Larsson för att förhindra att drogerna sprids.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.