Åtalas för mobilfilmade övergrepp

Södertäljebon åtalas nu för grovt sexuellt tvång.


Den 22-årige mannen tvingade en psykiskt störd kvinna att stoppa in föremål i underlivet samtidigt som han filmade övergreppet med sin mobil.

Nu åtalas Södertäljebon för grovt sexuellt tvång och ytterligare ett par fall av sexuellt ofredande av en jämnårig förståndshandikappad man.

– Han och hans kompisar har tydligen roat sig med att trakassera handikappade människor. Jag anser att brotten har ett högt straffvärde eftersom de riktar sig mot svaga och utsatta personer, säger kammaråklagare Nils Lundberg till TT.

22-åringen tillhör en grupp ungdomar som är välkända av polisen i Södertälje. Han förhördes av polis i ett annat ärende och då hittade man filmerna i hans mobil. De kommer att presenteras för domstolen bakom stängda dörrar.

Ser ung ut

Det har tagit tre år att utreda brotten, vilket enligt åklagaren framför allt beror på att man ägnat mycket tid åt att försöka styrka brott mot ytterligare en kvinna. Hon hade dock inte filmats och den delen av utredningen lades ned liksom misstankarna mot ytterligare en gärningsman. Det tog ett halvår för polisen att hitta den kvinna som filmades. Hon beskrevs först som en flicka, men det visade sig att hon är en kvinna i 40-årsåldern som ser mycket ung ut. Hon har en grav psykisk störning och kan inte höras i domstolen. Ett videoförhör med henne kommer i stället att spelas upp.

Hot om våld

Av åtalet framgår att 22-åringen och hans kompisar hotade slå kvinnan om hon inte följde med dem till baksidan av Geneta centrum. Där beordrades hon ta av sig kläderna på underkroppen och upprepade gånger föra in en pinne i analöppningen och en cigarett i slidan. Samtidigt som övergreppet filmades kränktes kvinnan verbalt. En drygt 20-årig förståndshandikappad man filmades också vid två tillfällen samtidigt som 22-åringen och hans vänner ofredade honom sexuellt genom ett mycket grovt språk. 22-åringen medger att han kan ha filmat en av sekvenserna med den förståndshandikappade mannen men förnekar i övrigt brott. Rättegången hålls i Södertälje tingsrätt i början av nästa år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?