Mamma mördade sina fem barn

En belgisk kvinna stod inför rätta i dag, åtalad för mord på sina fem barn. (TT)


En belgisk kvinna stod inför rätta på måndagen, åtalad för mord på sina fem barn. Hon kommer troligen att dömas till livstids fängelse för dåden.

Rättegången, som väntas pågå i två veckor, ska försöka utröna vad som drev Genevieve Lhermitte att knivmörda sin son och sina fyra döttrar i deras gemensamma hem i Nivelles, tre mil söder om Bryssel.

Vid öppnandet av rättegången beskrev sig den 42-åriga kvinnan som "en lärare och mamma" och undvek att titta på sin make, Bouchaib Moqadem, som hon anklagat för att ha vägrat se hennes depression och lidande som föregick morden.

En eftermiddag i slutet av februari 2007, några timmar innan Moqadem skulle återvända från en resa till Marocko, kallade Lhermitte upp sin sjuåriga dotter till övervåningen och sade att hon hade en överraskning åt flickan. Kvinnan ströp då dottern och skar henne med en stor kökskniv.

Under den följande timmen dödade hon sedan sina fyra andra barn, en efter en, på samma sätt.

Därefter satte hon barnen i sina sängar, med kramdjuren i famnen. Slutligen knivhögg hon sig själv i bröstet. Skadad, men fortfarande vid medvetande, ringde hon larmtjänsten och berättade vad som hänt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inflationen i USA på väntad nivå

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.