Carlsson angriper regeringen

Ingvar Carlsson (s) tycker inte regeringen hanterar finanskrisen bra.


Förre statsministern Ingvar Carlsson (s) kritiserar statsminister Fredrik Reinfeldt (m) och regeringen för hanteringen av bankkrisen. Carlsson anser att krisen är värre än situationen 1992 samt att opinionsraset för regeringspartierna har minskat deras legitimitet.

"Det måste skapas en mental förberedelse för samarbete över blockgränserna", skriver Carlsson på Dagens Nyheters debattsida. Han anser att Reinfeldt inte har insett lägets allvar eftersom denne sagt att sådant samarbete kan utnyttjas partipolitiskt.

Carlsson avfärdar också alliansregeringens program mot arbetslöshet som "verkningslöst". Han menar att den borgerliga regeringen måste "erkänna sina misstag att man slog sönder arbetslöshetsförsäkringen".

Ingvar Carlsson tycker däremot att socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin har en "unik erfarenhet" som "gör henne väl förberedd för tider som dessa".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en domstol i New York.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.