Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Följ partiledardebatten minut för minut

- 12/10/2008, 19:31 -

I kväll börjar valrörelsen 2010. Både regering och opposition ligger pyrt till.

Regeringen har haft en slitsam uppförsbacke sedan valdagen 2006. Det började med ministeravhopp och en impopulär a-kassereform. Det kulminerade med en omstridd FRA-lag. Nu när alliansregeringen nått halvtid på mandatperioden ser opinionsläget mycket mörkt ut. Och regeringen hade verkligen kunnat behöva flyt. I stället fick den en finanskris.

Men oppositionen har också tabbat sig. Precis på upploppet till den första sammandrabbningen mellan partiledarna sedan valrörelsen 2006 väljer Mona Sahlin att tillsammans med miljöpartiet mobba ut Lars Ohly och vänsterpartiet.

Sahlin får pisk av sina egna. Och förklarar därefter att dörren inte alls är stängd för vänsterpartiet.

För att kort därpå sitta och ladda upp inför kvällens debatt med Maria Wetterstrand. Utan att bjuda in Lars Ohly.

Det är en udda laguppställning till vänster i den två år långa valrörelsens första partiledardebatt. Förmodligen kan vi räkna med inbördeskrig och självmål.

På Nyheter24 kan du följa partiledardebatten minut för minut med nya uppdateringar och sekundsnabba analyser på chefredaktörens blogg.

Skrivet av: