Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reinfeldt störd över börskaoset

Nyheter | 30/09/2008 09:58

Fiaskot för Bushs krispaket får statsministern att oroa sig.

Statsminister Fredrik Reinfeldt var väldigt bekymrad när han mötte journalisterna vid en pressträff under morgonen. Han ville ge sin syn på Bushs haveri med det amerikanska krispaketet på 700 miljarder dollar som representanthuset valde att rata. Reinfeldt förstår att de svenska småspararna är väldigt oroliga över den egna ekonomin.

– Vi får hoppas att amerikanerna kan samla upp sig igen för någon typ av krishantering, sa Reinfeldt.

De stora börsrasen gör att statsministern känner sig bekymrad över den fortsatta utvecklingen. Och på frågan om vilka effekterna blir för Sverige sa han:

– Det var en konjunkturavmattning redan före detta inträffade. Vi har framförallt sett utifrån kommande inflation, både matpriser som stigit och energipriser som stigit. Vi har dock en ganska låg inhemsk inflation och i grunden väldigt sunda förhållanden med överskott, låg inflation och hög sysselsättning, sade han.

Men han ville inte uttala sig om han tror att ett nytt finanspaket kommer att röstas igenom i representanthuset, skriver E24.

Skrivet av: