Klottrare rånad av klottrare

17-årig pojke fegt rånad och misshandlad.


Den 17-åriga pojken träffade den sex år äldre mannen när han var och målade graffiti på en mur i Valla tidigare i år. De bägge klottrarna utbytte mejladresser och kom överens om att träffas för att göra en gemensam målning på en telestation.

Det hela visade sig emellertid vara en feg plan för rån. När 17-åringen kom till den bestämda mötesplatsen hade 23-åringen två kumpaner med sig. De gav sig på 17-åringen med sparkar och slag och drog in honom i ett skogsparti där de gav honom rejält med stryk. Han skinnades på mobiltelefon, plånbok, nycklar, busskort, jacka och ryggsäck. Sedan fortsatte misshandeln, uppger Corren.

När 17-åringen låg utslagen på marken tog gärningsmännen bilder av honom med sina mobilkameror och hotade att skada hans familj om han kontaktade polisen.

Det hindrade inte 17-åringen. Vid en fotokonfrontation hos polisen kunde han peka ut de tre männen och två av dem dömdes vid den rättegång som följde. 23-åringen fick fängelse i ett år och hans kumpan tre månader följt av skyddstillsyn. Den 17-åriga pojken ska även få 12 000 kronor i böter av de bäda männen.

Nug and Pike - Its so fresh i cant take it:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.