Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flickorna var fast i våldtäktsbilen

- 07/04/2009, 06:00 -

30-årig man åtalad. "Aldrig haft ett värre våldtäktsärende".

”Alla ska bara lyda så ska det här gå bra". Så sade den 30-årige mannen med en kniv i handen i början av den 16 timmar långa bilfärd som skulle komma att likna en färd till helvetet för de två 17-åriga flickor som var passagerare.

Under resans gång, som började i småländska Hultsfred, stannade mannen sin bil med jämna mellanrum för att våldta och misshandla flickorna. Mannens flickvän, som också var med på resan, utsattes även hon för misshandel och hon fick till en början sina händer fastbundna bakom ryggen.

– Den åtalade har begått väldigt många sexualhandlingar som var och en är att betrakta som våldtäkt. Varken kriminalinspektören som utrett händelsen eller jag har tidigare haft ett värre våldtäktsärende. Det är ruggigt, säger Britt-Louise Viklund, kammaråklagare, till Corren.se.

30-åringen har nu åtalats för brotten – grov våldtäkt, misshandel samt olaga frihetsberövande – och han erkänner i princip allt han anklagas för.

Mannen har tidigare dömts för våldtäkter av sadistisk natur och har redan avtjänat ett fängelsestraff på sju år.

Skrivet av: