"Hon skulle få om hon anmälde"

Två höll i när den tredje tvingade till sig anala, vaginala och orala samlag.


Bara 20, 22, 22 och 23 år gamla, men redan misstänks de för att ha flera brutala våldtäkter på sitt samvete. I dag fördes männen in i rättssalen i Södertälje.

– De utnyttjade henne när hon befann sig i ett hjälplöst och berusat tillstånd, säger kammaråklagare Marie-Louise Pettersson till LT.

Vidare fyller åklagaren i att tre av männen våldstäktsligan tvingade till sig flera vaginala, anala och orala samlag med tonårstjejen. Samtidigt höll den fjärde mannen flickans kompis inlåst på toaletten och hotade henne.

– Han sade till henne att om hon anmälde skulle de skicka personer på dem och då skulle hon få ett helvete, säger Marie-Louise Pettersson, som därför åtalat mannen för övergrepp i rättssak enligt LT.

De fyra männen nekar till våldtäkt. Några av dem erkänner att de haft sex med tjejen.

Våldtäktsligan började nystas upp i och med att en ung kvinna i februari anmälde att hon blivit våldtagen av fyra män i en lägenhet i Hovsjö. Tack vare DNA-spår och uppgifter från olika vittnen kunde överfallet sättas i samband med ytterligare tre ouppklarade våldtäktsfall i Södertälje.

Förutom de fyra som står i rätten i dag misstänks ytterligare tre män vara inblandade i våldtäktsligan. De sju häktade är dessutom medlemmar i en och samma förening i Södertälje. Eftersom ingen av dem är svensk medborgare riskerar de utvisning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!