Polisen är snart klar med sin utredning av mordet på Tova Moberg.
1 av 2
Polisen är snart klar med sin utredning av mordet på Tova Moberg. - Foto: TT
Tova Moberg blev 19 år.
2 av 2
Tova Moberg blev 19 år. - Foto: Polisen

Nu avslöjas nya brutala detaljer om mordet på 19-åriga Tova Moberg

Vad som egentligen hände 19-åriga Tova Moberg börjar klarna för polisen.


19-åriga Tova Moberg hittades död måndagen 15 maj i år. Sedan dess har hennes ex-pojkvän Billy Fagerström suttit häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Nu framkommer nya uppgifter från polisens utredning.

Den visar bland annat att Tova Moberg upprepade gånger blev slagen med en hammare. Därefter ska hon ha bundits till en skottkärra för att sänka ner kroppen i vattnet, uppger Expressen.

Åklagare Christer Sammens vill inte kommentera uppgifterna eftersom åtal ännu inte har väckts.

– Men med bevisningen som kommer presenteras – som bland annat består av teknisk bevisning men även andra uppgifter – så känns det solklart att åtala honom för mord, säger Sammens till Expressen.

Utredningen har börjat närma sitt slut och åtal måste väckas senast 17 november. 

Sammens kommer troligtvis åtala ex-pojkvännen för mord och grov kvinnofridskränkning.

Under de två år som han och Tova Moberg var tillsammans ska han ha utsatt henne för misshandel, hot och olaga tvång, vilket blev allt mer intensivt det sista året. 

Fallet Tova Moberg – det här har hänt

Lördagen 13 maj 2017 försvann Tova Moberg från Njutånger, Hälsingland. I samband med att hon anmäldes försvunnen gick polisen ut med en bild på söndagen.

Under måndagen anhölls tre män i 20-års åldern misstänkta för människorov. Samtidigt inleddes en stor sökinsats runt Tovas ex-pojkväns gård, där hon ska ha befunnit sig. 

Vid 23-tiden samma dag hittades Tova Mobergs kropp i ett vattendrag. Det dröjde fram tills tisdagseftermiddagen för polisen att bekräfta att det var Tovas kropp de hade hittat, men redan under morgonen hade hennes pappa Roger Moberg skrivit ett hjärtskärande inlägg på Facebook.

Han skrev bland annat: "Tova vår älskade dotter, ditt liv blev alldeles för kort".

Två av de gripna männen släpptes och friades från misstanke. 18 maj häktades den tredje mannen – den före detta pojkvännen som så sent som i mars anmäldes för misshandel på Tova.

Söndagen 14 maj, alltså dagen efter Tova försvann, ska Fagerström ha lagt upp en selfie på Snapchat med texten "Fucking skitliv". 

Sedan ex-pojkvännen greps har han nekat till brott. Han har erkänt att Tova var hos honom kvällen som hon försvann, men att hon lämnade honom med taxi för att åka till en fest. Han har haft flera idéer om var Tova kan ha tagit vägen, men aldrig erkänt någon egen skuld.

Åklagaren har tidigare uttalat sig om hur den misstänkte har försökt dölja mordet på Tova.

Efter att det blev känt att det var ex-pojkvännen som var misstänkt för Tovas död fylldes hans Facebook av hat.

22-åringen har ett tidigare kriminellt förflutet, bland annat har han dömts för narkotikabrott. I mars 2017 anmäldes han för misshandel av Tova Mobergs föräldrar, men hon själv ville inte delta i utredningen. Tova Moberg kände sig hotad  och förutsåg sin egen död, vilket hon skrev om i sin dagbok.

TV: Tova Moberg, 19, förutsåg sin egen död – skrev allt i dagbok

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!