Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gryningspyroman bakom bränder?

Nyheter | 09/10/2008 07:17

Polisen misstänker att "gryningspyromanen" är skyldig. (TT)

Ystad drabbades av flera bränder under torsdagsmorgonen. Två personer skadades i en villabrand och två andra bränder fick släckas vid flerfamiljshus.

Polisen misstänker att den så kallade gryningspyromanen ligger bakom.

Eva-Gun Westford, informationsansvarig vid polisen i södra Skåne, säger till TT att polisen misstänker att bränderna är anlagda av mannen som i medierna kom att kallas för gryningspyromanen, en man som bor i Ystad och som har misstänkts för en lång rad anlagda bränder, bland annat runtom i Skåne.

Därför vill vi helt enkelt veta vad han har haft för sig under morgonen, säger Westford.

Det första larmet i Ystad kom in klockan 04.30 till SOS om en villabrand på Strindbergs väg. Två personer fördes till sjukhus, oklart med vilka skador. Nästa larm kom klockan 04.39 och gällde en brand i ett flerfamiljshus på Regementsgatan. Enligt SOS och räddningstjänsten var det en soffa i ett trapphus som brann. Mats Nilsson, räddningschef i beredskap, säger att samtliga boende i trapphuset evakuerades.

Klockan 05.26 fick SOS dessutom larm om en garagebrand vid en villa på Thorssons väg.

Bränderna bekämpades av ett 20-tal brandmän från räddningstjänsterna i Tomelilla, Skurup och Ystad.

Vid sex-tiden på morgonen var bränderna släckta och efterarbetet pågick, enligt Nilsson.

Den så kallade gryningspyromanen är 44 år. Han har av både Mora tingsrätt och Svea hovrätt dömts till tre års fängelse för att vid två tillfällen försökt anlägga bränder i Mora.

Skrivet av: