Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkt Ystadspyroman avförs

Nyheter | 30/10/2008 10:15

Den 44-årige man som tidigare misstänktes för en serie bränder i Ystad, avförs från utredningen tills vidare. Mannen är sedan tidigare dömd för två försök till mordbrand.

De uppmärksammade bränderna i Ystad, vittnade om att en pyroman var i farten. Kort därefter greps en 44-årig man misstänkt för att ha anlagt bränderna och har omnämnts som "gryningspyromanen" i ett flertal medier.

Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) har analyserat brandplatserna och 44-åringens kläder utan att hitta några spår som binder mannen till de aktuella bränderna.

– Vi ska hitta en lösning på detta, säger Dan Granvik, kommissarie på länskriminalen som leder utredningen, enligt Sveriges Radio Malmö.

Polisens utredning går vidare och man tittar nu närmare på förhörsuppgifter och tips från allmänheten. 44-åringen är sedan tidigare dömd och har avtjänat ett treårigt fängelsestraff för två försök till mordbrand i Dalarna.

Skrivet av: