Onsdag 21 Apr
Stockholm

Hårt straff för 15-åring som försökte offra sin vän till Slender man

Slender man-fallet
Slender man-fallet. Foto: Imgur/TT

2014 höggs en tolvåring halvt till döds i USA. Skyldiga till mordförsöket var klasskompisarna och också tolvåriga flickorna Anissa Weier och Morgan Geyser. Nu har Morgan dömts till 40 år sluten psykiatriskt vård.

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2014 hittades 12-åriga Payton Leutner blodig med 19 knivhugg i magen och kroppen i en skog i USA. Snabbt där efter kunde 12-åriga Anissa Weier och Morgan Geyser gripas av polisen. De sågs gående täckta i Paytons blod. Morgan hade huggit medan Anissa kollat på.

Allmänheten var förundrad över vad motivet kunnat vara. Offret Payton, som tur var överlevde attacken, och flickorna Anissa och Morgan var klasskompisar och hade tillbringat dagen lekandes. 

Senare kom sanningen fram. Och den var att Anissa och Morgan planerat det tilltänkta mordet i flera månader. Motivet? Att offra deras klasskompis till den fiktiva karaktären "Slender man". 

En skräckhistoria som florerat i olika diskussionsforum och på sociala medier samma år som flickorna utförde dådet. Han ska pratat med flickorna och få de att planera mordet på deras vän. 

Rättegången har hållits under slutet av 2017 och början av 2018. Anissa blev dömd till 25 år sluten psykiatrisk vård. 

Läs mer om Slender man-fallet och vad Anissa fick för straff här

Slender man
Morgan under rättegången. Bildkälla: TT

Under torsdagen var det Morgans tur att få sitt straff. Trots att de psykologer som undersökt flickorna efter mordförsöket kommit fram till att de båda led av varierande grader av schizofreni så fick även Morgan ett hårt straff, skriver Mx Dk. 

– Jag inser att jag är ansvarig för vad jag har gjort och jag kommer att göra allt jag kan för att se till att jag inte gör ett sådant misstag igen, sa Morgan under rättegången men fick lite sympatier från domaren. 

40 år sluten psykiatrisk vård fick den 15-åriga flickan för mordförsöket hon begick när hon var 12 år gammal. Hon kommer alltså komma ut i samhället när hon är 55 år gammal. 

Payton klarade sig utan några permanenta fysiska skador men under rättegången kom de fram till att straffet flickorna fick  var välförtjänt på grund av det mentala traumat Payton fått genomlida, skriver Mx Dk. 

Se också videon om 42-åriga Tyra som satt inne 22 år för ett mord hon aldrig begått

Läs också om Molly som hann skicka iväg ett sista meddelande innan hon mördades av sitt ex

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst om Slendermanfallet tidigare?
Tack för din röst!
Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela