Black Ascot och operan talar ut

"Vi kommer att fortsätta skriva."


Nyheten har gått ut. Black Ascot är ingen 18-årig modebloggare. Hon finns inte på riktigt.

I dagens enda inlägg, som heter Sanningen och andra historier, står det:

"De senaste dagarna har flera bloggar jag älskar skrivit samma sak. Att jag inte finns...

Det värsta är att de har rätt. Inte ens de här orden ni läser nu tillhör mig själv utan mina författare. (Tala om att vara schizofren. Varannat ord som kommer ur min mun tillhör I och vartannat T, men inget är mitt eget, i ögonblick känner jag mig nästan som Blondinbella.)...

Men innan jag dör vill jag säga en sista sak. Många av er har blivit ledsna för att jag inte finns. Att mina känslor inte var äkta. För tretusen år sedan rasade det värsta kriget i mänsklighetens historia. Tiotusentals oskyldiga barn och gamla massakrerades."

Trots avslöjandet att blogginläggen är uppdiktade och att de mörka tankegångarna inte tillhör en ung flickas kommer bloggandet att fortsätta. De kontroversiella ämnena lär inte heller upphöra.

– Erika skriver om sitt liv. Det är ett sätta att nå ut. Det fanns hintar på bloggen att det är en påhittad historia. Det är ganska kul att läsa i kommentarerna när de frågar om det är på riktigt, säger Thomas Wickell på Malmö Operan till Nyheter24.

– Vi kommer att fortsätta skriva om karaktären.

När ni använder er av en modeblogg som många tonåringar och yngre läser, vad händer om de tror att det är en riktig person?

– Tioåringar kan hitta sådana texter ändå. Det vi gör är både vackert och provocerande. Det är inte alltid så att vi ställer svaren även om vi berör frågorna. Många operor slutar ofta i ond bråd död.

– Vi kommer fortsätta att skriva med perspektivet att det är en fiktiv människa.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!