Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bilbomb exploderade i Västertorp

Nyheter | 14/04/2009 16:24

En man utsattes i morse för mordförsök i Västertorp i södra Stockholm.

Någon hade apterat en sprängladdning under hans bil.

Mannen har tidigare varit utsatt för utpressning.

Föraren larmade själv polisen och berättade att en mindre explosion hade utlösts i hans bil. Han satt i bilen när explosionen inträffade, men skadades inte utan kunde kliva ur bilen och ringa efter hjälp.

Polisen har nu inlett en förundersökning om försök till mord.

– Omständigheterna kring det här gör att vi misstänker brott, säger Joakim Caryll, pressansvarig vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till TT, men är i övrigt försiktig med kommentarer kring händelsen.

Mannen har tidigare anmält att han har blivit utsatt för utpressning och i tisdagens förhör uppgav han att han tror att de två händelserna har ett samband. Det utreds nu av polisen.

Bilexplosionen följdes av en brand i bilen och utlöste bilens krockkuddar. Polis och räddningstjänst åkte till platsen och under dagen genomfördes dörrknackning i området.

–Vi är jätteintresserade av att få reda på om boende i området har gjort några iakttagelser. Om de har sett någon som har varit framme vid bilen före explosionen, säger Joakim Caryll.

Området kring bilen spärrades av och tekniker jobbade under dagen med att fastställa orsaken till explosionen och säkra spår på brottsplatsen.

Skrivet av: