Bonusregn över Vasakronans chefer

Tidigare vd:n i statliga Vasakronan fick extra månadslöner.


Tidigare vd:n Håkan Bryngelsson hör till toppcheferna i statliga Vasakronan som fick bonusar för att stanna kvar några månader när bolaget såldes till statliga AP Fastigheter i fjol. Bryngelsson kammade hem sammanlagt åtta miljoner kronor inklusive avgångsvederlag, skriver Dagens Industri.

Enligt bolagets tidigare informationsdirektör Bengt Möller klubbades ersättningen av styrelsen i början av förra året. Där satt bland andra företrädare för finansdepartementet.

Och finansmarknadsminister Mats Odell (kd) försvarar beslutet.

– Vi hade ett antal budgivare på Vasakronan och styrelsen gjorde bedömningen att det skulle skapa ett ökat värde för skattebetalarna, säger han till DI.

Även ledningspersoner i AP Fastigheter, som sedan december heter Vasakronan, ska belönas extra för affären. Totalt 20 personer får dela på 4,5 miljoner kronor under förutsättning att de jobbar kvar till och med i juni i år.

I Sverige är det ovanligt att chefer får extrapengar i samband med ägarbyte.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

Gränser och frihet. Det är de två ord som kommer att symbolisera Kristdemokraternas EU-valskampanj, meddelar partiledare Ebba Busch. KD vill också ha en migrationspakt 2.0.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.