Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bonusregn över Vasakronans chefer

Nyheter | 22/04/2009 07:30

Tidigare vd:n i statliga Vasakronan fick extra månadslöner.

Tidigare vd:n Håkan Bryngelsson hör till toppcheferna i statliga Vasakronan som fick bonusar för att stanna kvar några månader när bolaget såldes till statliga AP Fastigheter i fjol. Bryngelsson kammade hem sammanlagt åtta miljoner kronor inklusive avgångsvederlag, skriver Dagens Industri.

Enligt bolagets tidigare informationsdirektör Bengt Möller klubbades ersättningen av styrelsen i början av förra året. Där satt bland andra företrädare för finansdepartementet.

Och finansmarknadsminister Mats Odell (kd) försvarar beslutet.

– Vi hade ett antal budgivare på Vasakronan och styrelsen gjorde bedömningen att det skulle skapa ett ökat värde för skattebetalarna, säger han till DI.

Även ledningspersoner i AP Fastigheter, som sedan december heter Vasakronan, ska belönas extra för affären. Totalt 20 personer får dela på 4,5 miljoner kronor under förutsättning att de jobbar kvar till och med i juni i år.

I Sverige är det ovanligt att chefer får extrapengar i samband med ägarbyte.

Skrivet av: